Ali B opent Muziekids Studio in DeKinderkliniek Almere

Games voordeelweken
Op 28 juni was het eindelijk zover. Niemand minder dan de bekendste rapper van Nederland, Ali B, opende officieel de Muziekids Studio in het ziekenhuis in Almere.

Ali opende de studio tezamen met burgemeester Weerwind. De rapper noemde de openingsceremonie een besnijdenis. Er werden een hoop grapjes gemaakt op volwassen niveau, zodat ook de aanwezige ouders konden lachen in de bloedhete ruimte.

Ali B - Muziekids - Almere - Ziekenhuis - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Na de ceremonie werden de aanwezige kinderen getrakteerd op een optreden van Ali B, die samen met een aantal kinderen de nummers ‘Leipe Mocro Flavour’, ‘Let’s Go’ en ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ ten gehore bracht.


Ali B - Muziekids - Almere - Ziekenhuis - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Een opkomend talent gaf na zijn muzikale samenwerking met de rapper een tekening die hij van zijn idool had gemaakt. Ook gaf hij Ali B een miniatuur tank cadeau. ‘Je denkt ik ben moslim, laat ik hem maar een tank geven?’, aldus Ali. Al met al hadden alle aanwezigen een onvergetelijke dag en kunnen vanaf nu dagelijks genieten in de vernieuwde Muziekids Studio.

Ali B - Muziekids - Almere - Ziekenhuis - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Over de Muziekids Studio
De Ali B Muziekids Studio is een vrolijke ruimte, met allerlei muziekinstrumenten, muziekspellen en nog veel meer zaken die met muziek te maken hebben. Hier krijgen patiënten en bezoekers, doorgaans van vijf tot achttien jaar, afleiding door het maken van of luisteren naar muziek. Zo kunnen zij hun pijn en verdriet even vergeten. Ervaren studioleiders en musicerende vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het maken van muziek.

De muziekstudio was tot voor kort vier dagdelen per week geopend en in die beperkte tijd werd er al bijzonder veel gebruik gemaakt van het muzikale aanbod. Het kwam neer op ca. vijf duizend kinderen per jaar. Nu de Muziekids Studio vijf dagen per week geopend is, betekent dat dat er ruim zestienduizend kinderen per jaar kunnen genieten van de muzikale voorzieningen in het ziekenhuis.


Dat de Muziekids Studio in DeKinderkliniek nu al een succes is, is in de afgelopen periode ruimschoots gebleken. Niet alleen de patiëntjes en hun ouders, maar ook de artsen, verplegend personeel en andere bezoekers ervaren dagelijks de meerwaarde van Muziekids. Het woord ‘ziekenhuis/kliniek’ heeft zelfs voor velen een andere lading gekregen en inmiddels gaan tal van kinderen met plezier naar DeKinderkliniek, want als troost mogen ze daar lekker muziek maken in de Muziekids Studio.

“Sinds de opening van deze studio moeten wij heel vaak op zoek naar onze patiëntjes. Ze zijn gelukkig niet verdwenen, maar zijn heerlijk muziek aan het maken in de studio. Ze kijken best wel even sip als ze met ons meemoeten, maar we kunnen hun direct geruststellen door te zeggen dat zij na hun afspraak weer terugkomen naar de studio. De Muziekids Studio is een enorm succes.”, aldus DeKinderkliniek kinderartsen Norbert van den Berg en Tim Vreede.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl
Baby zomervoordeel