Foto-verslag: Parkpop zorgt voor ruim 200.000 stralende gezichten

Muziek algemeen
Voor de 37e keer vond op de laatste zondag van juni het grootste gratis festival van Europa plaats. Parkpop trekt al jaren vele internationale artiesten naar het Zuiderpark, waar muziekliefhebbers vanuit het hele land en zelfs liefhebbers van over de hele wereld kosteloos kunnen genieten van de meest uiteenlopende muziekgenres. Van reggae tot ouderwetse Rock-‘n-Roll. Maar ook dance en hip hop komt voorbij.

De Regahs - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

De Haagse flamingogroep De Règâhs had de eer om het festival officieel te openen. Een hoogtepunt uit het 10-jarig bestaan van de groep. De Règâhs maken Haagse teksten op bestaande nummers. Zo gaven ze de vroege bezoekers een cursus Haags door middel van een op maat gemaakt nummer. Een vrolijke opening van een heerlijke dag vol met muziek.

Dool - Ella Bandita - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Het Parkpop-podium werd geopend door Dool, de band van Ryanne van Dorst die beter bekend is onder haar artiestennaam Elle Bandita. Na een rustige instrumentale opening ging het gitaargeweld echt van start! Met Dool was de toon gezet, de 37e editie van Parkpop kan niets anders meer dan een groot muzikaal succes worden! Een zeer sterkte en verassende festival-act!
Nivea Sun                                Baby zomervoordeel
VXUY - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Mogelijk herken je zanger Jelle van der Zande van de band Vortex University. Met fijne catchy pop-rock songs veroverde zij in een razendsnel tempo de harten van heel Nederland. Na een periode van publiekelijke rust waar ze hard werkte aan nieuw materiaal is het gezelschap nu klaar om weer gezien én gehoord te worden! Tijdens het Haagse Bevrijdingsfestival gaf VXUY al een ijzersterk optreden. Vandaag werd dat optreden ruim overtroffen! Binnenkort verschijnt de EP ‘Romance’. Onthoud de naam VXUY goed, hier gaan we nog veel van horen!

Causes - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Uit het niets werd de band Causes vorig jaar in een klap bekend door de debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’. Fans konden geen genoeg krijgen van de unieke indie sound van de band. De single werd non-stop gedraaid op de radio en al gauw platina. Ook de tweede single ‘Walk On Water’ deed het meteen goed. Op Parkpop werden beide nummers dan ook luidkeels meegezongen!


Friends of the Family - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Vrijheid, vriendschap en een onvoorwaardelijke liefde voor folkmuziek bracht deze groep van tien bij elkaar en sindsdien reizen zij al jaren de hele wereld over en hebben inmiddels al in bijna elk toegankelijk land gespeeld. Friends of the Family is een Haags-Rotterdamse folkband die garant staat voor een echte muzikale beleving én dat bleek nog maar eens tijdens het optreden in het Zuiderpark. Biertje, heerlijke folkmuziek en een fijn dansje. Het was optimaal genieten tijdens het optreden van Friends of the Family.

Joanne Shaw Taylor

De bassist van Joanne Shaw Taylor had meer ogen op zich gericht dan de blonde zangeres zelf. Luigi Casanova hoeft eigenlijk maar weinig te doen om de aandacht te trekken. Met een kilo aan dreads op z’n hoofd was het een heerlijke verschijning om naar te kijken.


Blaas of Glory - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Blaas of Glory werd last minute aan de line-up toegevoegd ter vervanging van Toots & The Maytals, die om logistieke redenen niet op tijd in Nederland kon zijn. Veel mensen waren bij voorbaat al teleurgesteld dat de reggaeband niet meer zou optreden in het Zuiderpark. Maar toen de vervangende act Blaas of Glory paraderend met pruiken en leggings het podium op kwam, veranderde de droevige gezichten naar de meest vrolijke gezichten met glimlachen van oor tot oor. Het theatrale gezelschap was niet alleen leuk om naar te kijken. Tegen alle verwachtingen in was het muzikaal gezien ongekend goed! De grootste verassing van Parkpop 2017!

Blaas of Glory - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Gister stond Paul Young al op het podium tijdens Night at the Park. Daar was hij niet al te goed bij stem om zacht uit te drukken. In combinatie met Los Pacaminos kwam Paul vocaal tijdens Parkpop vele malen beter uit de verf.

Los Pacaminos ft Paul Young is een gelegenheidsband van een aantal topmuzikanten – Jamie Moss (Tom Jones, Queen), Melvin Duffy (Leo Sayer, First Aid Kit, Robbie Williams) en Drew Barfield (Go West, Joe Jackson).
Philips Avent Actieweken

Paul Young - Los Pacaminos - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Misschien doet de naam Alison Moyet niet direct een belletje klinken, maar als je de muziek hoort ga je de jaren ’80 zeker herbeleven! Het bekendste nummer is ‘Is This Love?’, maar kwam tijdens het optreden minder krachtig over als de studioversie. De sfeer tijdens het optreden was het tegenovergestelde van Blaas of Glory. Misschien zorgde de regen voor de droevige sfeer of lag het toch aan de duistere vertoning van de zangeres.

Alison Moyet - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

De organisatie van Parkpop en Night at the Park heeft vooral het oog gericht op artiesten uit de jaren ’80 en ’90. Daar komt dan ook veel publiek voor. Rond zeven uur stond het veld voor de Jupiler stage echter helemaal gevuld met tieners en zelfs nóg jonger. Broederliefde is de hitsensatie voor de jeugd van het moment. Het Rotterdamse gezelschap bestaande uit vijf jongeren uit de Rotterdamse wijk Spangen is sinds 2015 ongekend populair bij de jeugdige landgenoten. Het nummer ‘Jungle’ kon je haast niet omheen.


Broederliefde - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Hoewel je van de muziek moet houden was het gezien de bezoekersaantallen wel duidelijk de populairste act van Parkpop 2017. De jongens zijn erg sympathiek en deden een ‘shout out’ naar een groep fans met een beperking die ze overal volgen. Ze deden er echt alles aan om er een goede sfeer van te maken. Aan Broederliefde kan het dan ook zeker niet liggen dat er tijdens het optreden een aantal vechtpartijen zijn ontstaan en aanrandingen plaatsvonden. De heren hadden dit al snel in de gaten en riepen de beveiliging erbij die zeer adequaat reageerde. De jonge muzikanten hebben een zeer goede indruk achtergelaten en het hart echt op de juiste plek. Van de muziek moet je houden, maar verder klopt alles! Met vuurwerk, confetti en een hoop Co2  zorgde de Rotterdammers voor een onvergetelijke avond voor vele duizenden fans.

Dierenambulance - Parkpop - Zuiderpark - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Leuk nieuws tijdens Parkpop 2017 was de redding van een jong bosuiltje dat een oplettende bezoeker aantrof in het Zuiderpark. De dierenambulance was snel ter plaatse en de kersverse ambulancebroeder Dimitri was zeer trots dat hij zijn eerste uil mocht onderzoeken. Dit komt namelijk niet vaak voor, een zeer unieke ervaring. Het uiltje maakt het goed en is nu in behandeling bij Vogelasiel de Wulp.
Sale babykleding

The Baseballs - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Het Parkpop-podium werd afgesloten met heerlijke Rock’n-Roll klanken van The Baseballs. Precies 10 jaar geleden bracht Rihanna het nummer ‘Umbrella’ uit. In 2009 kwam het nummer weer terug de hitlijsten in, maar dan in een heel ander jasje. Het trio geeft een jaren 50 sfeer aan populaire nummers zoals ‘Hot ’n Cold’ van Katy Perry en ‘I Believe I Can Fly’ van R. Kelly. Er werd flink getwist in het Zuiderpark en meegezongen met de heerlijke ouderwetse klanken in een modern jasje van The Baseballs. Een super afsluiter van het Parkpop-podium.

La Pegatina - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Op 23 mei werd helaas bekendgemaakt dat Bootsy Collins om gezondheidsredenen zijn Europese tour moest stilleggen. De artiest zou het festival aanvankelijk gaan afsluiten. De organisatie moest op zoek naar een andere geschikte headliner en dat werd La Pegatina. Wie nog nooit van deze band heeft gehoord is geen fervent festivalbezoeker. Het is een van de populairste festivals-acts van Europa. Ze staan garant voor een uur helemaal uit je plaat gaan! Niet alleen de bezoekers maar ook het gezelschap zelf ging helemaal los. Wat een heerlijke afsluiter van de 37e editie van Parkpop!

La Pegatina - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Volgend jaar is het laatste weekend van juni weer gevuld met een hoop muzikaal geweld in de Hofstad. In het centrum kun je op vrijdag 22 juni genieten van diverse artiesten. Op zaterdag 23 juni is het Zuiderpark gevuld om te genieten van de grootste artiesten uit de jaren ’80 en ’90 tijdens Night at the Park en zondag 24 juni is heel Europa welkom tijdens het grootste gratis festival van Europa.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl
Games voordeelweken