Uit volle borst meezingen tijdens 25-jarig jubileum editie Nacht van Oranje

Elektronica deals
Op woensdagavond 26 april waren er ruim 12.000 bezoekers aanwezig tijdens de juileumeditie van Nacht van Oranje in Rotterdam Ahoy. Het was de 25e keer dat het meezingfestijn werd georganiseerd op de avond voor Koningsdag (voorheen Koninginnedag). De line-up was voor deze editie gigantisch! Onder andere Frans Bauer, André Hazes Jr., Jannes, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes, Lee Towers en er was zelfs een special act geregeld voor deze speciale editie: Vengaboys!

Lange Frans - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

De jubileumeditie werd geopend door volkszanger John West die samen met rapper Lange Frans de nummers ‘Blijf Bij Mij’ en ‘Lekkerding’ door Rotterdam Ahoy lieten klinken. De sfeer was meteen op hoog niveau door dit duo.


Rene Karst - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

René Karst zong zijn hit ‘Super Gave Tijd’, hierna kwam hij terug het podium op met zijn goede vriend Stef Ekkel. Samen zongen zij hun grote succes ‘Liever Te Dik In De Kist’ dat uit volle borst werd meegezongen door de in oranje uitgedoste feestvierders.

Rene Karst - Stef Ekkel - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Zanger Alex werd in 2000 bekend met het nummer ‘Een Bossie Rooie Rozen’, een nummer dat echt iedereen mee kan brullen. Dat gebeurde dan ook zeker in het volledig gevulde Ahoy. Iedereen zong de tekst mee zonder op de tekstbalken te kijken die boven het podium hingen.

Alex - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Na Alex was het de beurt aan de koning van de piraten, Jannes! In 2012 gaf de volkszanger een eigen optreden in Ahoy, dus hij weet als geen ander hoe hij het publiek moet vermaken. Met nummers als ‘Adio Amore Adio’, ‘Zwevend Naar ’t Geluk’, ‘Een Beetje Meer’ en ‘Mijn Naam Is Jannes’ maakte hij er een groot feest van! De nummers van Jannes werden zonder moeite woord voor woord meegezongen.

Jannes - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Sinds dit jaar heeft Nacht van Oranje een nieuw podium, 360 graden rond met vier catwalks. Op deze manier is de beleving nog groter! De mannen van Gents konden hier goed gebruik van maken. Gents is een formatie bestaande uit Yves Berendse, Danny Froger en Danny Nicolay die medleys van bekende hits zingen. Zo zongen zij nummers van Guus Meeuwis, Marco Borsato en diverse feestnummers. Door het nieuwe podium konden ze hun aandacht goed verdelen.

Gents - Danny Froger - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

René Schuurmans is al vele jaren te een graag geziene artiest tijdens Nacht van Oranje. Veel bezoekers uit het zuiden van het land komen speciaal voor de blonde zanger.  ‘Bij Ons In Brabant’, ‘Mooie Meisjes Blijven Nooit Zo Lang Alleen’, ‘Hela Ho’, ‘Laat De Zon In Je Hart’ en zijn meest recente hit ‘Hé Doe Niet Zo Sexy’ werden allemaal gezongen. René heeft tijdens zijn optreden de halve marathon van Rotterdam gelopen op het podium. Grote complimenten voor de conditie van deze vrolijke zanger.

Rene Schuurmans - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

André Hazes Jr. is één van de populairste zangers van Nederland op het moment. Met zijn hits ‘Leef’, ‘Ik Haal Alles Uit Het Leven’ en het prachtige nummer ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ heeft hij de harten van heel Nederland gestolen.

André Hazes Jr. - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Nacht van Oranje was een voorproefje voor Hazes. Op 14 oktober gaat 23-jarige zanger namelijk zelf Ahoy vullen. Nog geen kaartjes voor zijn eigen concert? Reserveer ze hier.


André Hazes Jr. - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Voor Xander de Buisonjé voelde het een beetje als thuiskomen in zijn oude huis. Hij heeft namelijk in Ahoy vele jaren de Vrienden Van Amstel Live gepresenteerd. Vanavond zong hij de nummers ‘Afscheid’, ‘Blijf Bij Mij’ en speelde hij op de vleugel André Hazes’ ‘Zij Gelooft In Mij’.

Xander de Buisonjé - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

De special guest van de 25e editie van Nacht van Oranje was de nog altijd razend populaire Vengaboys! Eind jaren negentig scoorde het gezelschap hit na hit. Gewapend met nummers als ‘We’re Going To Ibiza’, ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘Shalala Lala’ en ‘We Like To Party’ zorgden ze voor een heerlijk nostalgische sfeer!

Vengaboys - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Naast de vele duizenden mensen was er nog één bijzondere bezoeker die volledig uit zijn dak ging. Het was niemand minder dan stylist van de sterren, Fred van Leer! Hij is een goede vriend van het viertal en werd daarom uitgenodigd om een dansje mee te doen op het grote podium.


Vengaboys - Fred van Leer - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

De koning van het levenslied was ook aanwezig om de jubileumeditie van Nacht van Oranje tot een zeer geslaagde editie te maken. Frans heeft vele malen zelf de concertzaal gevuld met duizenden liefhebbers van het levenslied. Vanavond genoot hij weer zichtbaar van zijn optreden in Rotterdam Ahoy. Hij zong de nummers ‘Mijn Hart Gaat Zo Tekeer’, ‘Daar Heb Je Vrienden Voor’, ‘Bella Italia’, ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’, ”N Ons Geluk’ en natuurlijk zijn bekendste meezinger ‘Heb Je Even Voor Mij’.

Frans Bauer - Nacht van Oranje - Rotterdam Ahoy - Koningsnacht - Dexter Reijsmeijer

Verder waren er nog optredens van Feestteam, Gebroeders Ko en Wolter Kroes. Traditiegetrouw sloot Lee Towers het leukste oranjefeest van het jaar af met ‘You’ll Never Walk Alone’. Volgend jaar kun je Koningsnacht weer in Rotterdam Ahoy vieren met een kuur aan Nederlands beste artiesten. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en kaarten.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl
Elektronica deals