Ruim 30.000 mensen genieten van UB40 tijdens Night at the Park

Games voordeelweken

Ruim 30.000 mensen genieten van UB40 tijdens Night at the Park

Op de laatste zondag van de maand juni vindt elk jaar het grootste gratis festival van Europa plaats. Sinds vier jaar organiseert Ducos ook een betaalde editie op het Zuiderpark met populaire bands uit de jaren 80 en 90. Zo konden de Haagse muziekliefhebbers in het Zuiderpark al genieten van Madness, Duran Duran, Wet Wet Wet, Holly Johnson, Slade en Anastacia.

Diesel - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Op zaterdag 24 juni konden de eerste bezoekers genieten van Diesel. In de jaren ’80 was het nummer ‘Sausalito Summernight’ niet aan te slepen. Zelfs in Canada stond de Nederlandse band met het nummer op de hoogste positie van de hitlijsten.

Meer dan drie decennia later hebben originele leden Rob Vunderink en Mark Boon de krachten wederom gebundeld om nummers als ‘Goin’ Back To China’, ‘Down In The Silvermine’ en natuurlijk ‘Sausolito Summernight’ nieuw leven in te blazen. Diesel werkt momenteel aan een nieuw album en de eerste single ‘Like Hell I Will’ is herkenbaar en heeft de vertrouwde Diesel sound.


Garland Jeffreys - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Vanuit het niets sprong Garland Jeffreys het podium af en klom de speciale perstribune op. Tussen de fotografen begon hij te zingen. Het was er zo gezellig dat hij de rest van zijn show vanuit het gelegenheidspodium heeft gezongen. De grote hit ‘Matador’ uit 1980 werd uit volle borsten meegezongen en klonk tot achter in het Zuiderpark. Als iemand zijn vak verstaat en weet hoe je sfeer moet overbrengen, dan is dat Garland Jeffreys wel!

Caronas - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Tussen de optredens door speelde de band Coronas in de rood-witte tent allerlei verzoeknummers. Bij de zangeres in het midden kon je een verzoeknummer aanvragen die dan vervolgens met veel energie gebracht werd door het gezelschap. Een fijne oplossing voor het wachten tot het podium weer gereed is voor de volgende act.

Level 42 - Mark King - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Met 18 top-40 hits heeft Level 42 genoeg materiaal om Den Haag te doen genieten. Mark King is dan de leeftijd van 42 ruim gepasseerd, maar in kwaliteit heeft de legendarische bassist niks ingeleverd. De heerlijke jaren ’80 klanken galmden over het festivalterrein waar ruim 30.000 mensen genoten van nummers als ‘Lessons in Love’ en ‘Running in the Family’.
Nivea Sun                                Baby zomervoordeel
Paul Young - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

Paul Young opende zijn set met zijn grootste hit ‘Love of the Common People’. Helaas was de stem van Young niet meer wat het ooit geweest is. Maar met een nummer 1-hit hoef je in principe zelf niet meer te zingen, het publiek zingt toch wel mee. Jaren geleden was hij hét idool voor vele vrouwen, maar ondanks de muzikale kwaliteiten weet hij de jongedames nog altijd te laten zweten. Paul sloot zijn eerste optreden in Den Haag af met ‘Come Back and Stay’. Backstage was er een wachtrij voor fans die graag met de Britse muzikant op de foto wilde. Zondag is Paul Young weer te zien in het Zuiderpark, dan met het gezelschap Los Pacaminos.


UB40 - Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

UB40 stond in 2015 al op het podium van Night at the Park én dat is zo goed gevallen dat de organisator de reggeaband weer heeft uitgenodigd. Ditmaal als afsluiter van een heerlijke avond in het Haagse Zuiderpark. Met een rood wijntje in de hand genoten de ruim 30.000 muziekliefhebbers van de grootste hits van Ali Campbell, Astro en Mickey. ‘Food for Though’, ‘I Got You Babe’, ‘Sing Our Own Song’, ‘Can’t Help I’m Falling In Love With You’ en natuurlijk ‘Kingston Town’ zorgde voor een heerlijk einde van een zeer geslaagde dag in het park.

Night at the Park - Parkpop - Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl

De vierde editie van Night at the Park werd afgesloten met een waanzinnige vuurwerkshow! Een ongekende kleurenpracht werd de hemel in geschoten en zorgde voor een sfeervol einde. Volgend jaar bestaat het festival alweer vijf jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! De lustrumeditie vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018. Kaartjes zijn binnenkort hier te koop.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl 
Muziek algemeen