Première We Remember Elvis Presley in de Rijswijkse Schouwburg

Muziek algemeen
Veertig jaar na zijn overlijden leeft Elvis Presley nog altijd voort. Naast zijn alom bekende goede looks en iconische kapsel blijft natuurlijk zijn muziek het meest in de belangstelling staan. De muziek van ‘The King Of Rock ‘n’ Roll’ is nog altijd springlevend en zal voor altijd blijven bestaan. Voor makers van het succesvolle Elvis’ 80th Anniversary Concert was het dan ook de hoogste tijd voor een nieuw Elvis spektakel. We Remember Elvis Presley trakteert je op een avond met zijn grootste hits en favoriete nummers gebracht door de beste Elvis Tribute Artists en een grote live-band.

Ben Thompson - We Remember Elvis Presley - Dexter Reijsmeijer

De avond bestaat als het ware uit twee mini-concerten. De eerste akte werd Elvis vertolkt door Ben Thompson. Het is niet de eerste keer dat Thompson te zien is als Elvis in Nederland. In december gaf de Elvis-imitator nog een kerstconcert in ons land. Vanavond was Ben op zijn best. Hij heeft hard gewerkt aan zijn dansmoves. Hiermee wist hij de goed gevulde Rijswijkse Schouwburg te overtuigen. Maar zijn stem doet is natuurlijk minstens zo belangrijk. Met een bijzonder stemgeluid weet hij de bekende Elvis-nummers zoals ‘Viva Las Vegas’, ‘Can’t Help Falling In Love With You’ en ‘Jailhouse Rock’ vol overtuiging over te brengen op de Elvis-fans uit Rijswijk en omgeving.

Ben Thompson - We Remember Elvis Presley - Dexter Reijsmeijer

Na de pauze was het de eer aan Elvis-imitator Pete Storm. Qua looks komt hij meer in de buurt bij Elvis Presley, maar de overtuiging was minder, zeker na de fantastische performance van Ben Thompson die met zijn moves meer gevoel wist over te brengen. Pete gebruikte een andere microfoon, waardoor zijn stem een nostalgische wending kreeg.


We Remember Elvis Presley - Dexter Reijsmeijer

De jonge dame met poezen trui aan was de hele avond al in haar element. Ze reageerde na elk nummer uitbundig en deed haar best om aandacht te krijgen van de Elvis-vertolker. Nadat dit niet lukte besloot ze om gewoon naar het podium te lopen en daar hard te schreeuwen tot dat Pete Storm haar eindelijk in de gaten kreeg. Hij maakte een grapje en zei dat hij bezig is met een show, maar dat maakte de vrouw niks uit. Zij wilde hoe dan ook een felicitatie van hem. Of de vrouw wel echt jarig is of dat ze gewoon aandacht wilde, mag je jezelf afvragen. Nadat Pete ‘Happy Birthday’ voor haar had gezongen en haar een aantal zoenen had gegeven, kon de Elvis-fan iets rustiger verder genieten het concert.

We Remember Elvis Presley - Dexter Reijsmeijer

‘The Wonder Of You’, ‘In The Ghetto’, ‘All Shook Up’, ‘Always On My Mind’, ‘I Just Can’t Help Believing’ en ‘(Marie’s The Name) His Latest Flame’ kwamen allemaal voorbij. Er was ook ruimte voor één verzoeknummer. Dit werd overduidelijk ‘Suspicious Mind’.

We Remember Elvis Presley - Dexter Reijsmeijer

Ben Thompson en Pete Storm zongen samen nog een nummer om de avond goed af te sluiten. De Elvis-fans hadden een waanzinnige avond. Er werd zelfs gedanst, veel meegezongen en vooral genoten van deze twee geweldige Elvis vertolkers.

We Remember Elvis Presley is tot en met 2 mei te zien in de Nederlandse theaters. Bekijk hier de volledige speellijst en reserveer je kaarten.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl

 DVD algemeen