Schaatsspektakel Holiday on Ice te zien in Rotterdam Ahoy

Muziek algemeen

Het schaatsspektakel Holiday on Ice is reeds te zien geweest in de Jaarbeurs in Utrecht en in het Breepark in Breda. Tijdens het Paasweekend is de laatste mogelijkheid om te genieten van deze waanzinnige schaatsshow. Tussen 13 en 16 april is de moderne rock versie van Romeo & Julia op het ijs te zien in Rotterdam Ahoy.

Holiday on Ice - Rotterdam - Jennifer Ewbank - Dexter Reijsmeijer

Speciaal voor de eerste voorstelling in Rotterdam was zangeres Jennifer Ewbank, deelnemer The Voice of Holland 2010, uitgenodigd om voor deze feestelijke gelegenheid twee nummers te zingen. Tijdens het eerste nummer schaatste de zeer getalenteerde jonge kunstschaatser Isabella Smit mee. Het tweede nummer was de hele cast van Holiday on Ice met een extra act te zien op het ijs.

Holiday on Ice - Rotterdam - Dexter Reijsmeijer

Het verhaal
BELIEVE is een prachtig liefdesshow. Het gaat over verlangen, jaloezie en ware liefde. In deze moderne rock versie van Romeo & Julia komen twee groepen, uitgebeeld in twee verschillende werelden, samen. In de Onderwereld, de motor van het geheel, krijgt hoofdrolspeler Antonio een visioen over het meisje van zijn dromen. In de Bovenwereld, waar al feestend wordt geleefd en geld alles is, woont Clarissa, vervreemd en verlangend naar ware liefde. Wanneer Antonio naar de Bovenwereld weet te ontsnappen, ontmoeten zij elkaar en ontstaat er al snel een verboden liefde. De liefde en hartstocht die ze voor elkaar voelen is groter dan de afwijzing waar ze ook mee te maken krijgen. En, in tegenstelling tot Romeo & Julia, overwint bij hen wel de liefde.

holiday-on-ice-dexter-reijsmeijer-5

De show
Vanaf het begin tot het eind zit je op het puntje van je stoel te genieten van het schaatsspektakel. Zelden is het publiek zo geboeid aan het kijken als tijdens Holiday on Ice BELIEVE. De schaatsers halen alles uit de kast. Er zijn een paar koppels die hoofdrollen vertolken in het stuk. Maar het ensemble is minstens zo belangrijk. De samenwerking tussen de gehele cast is waanzinnig. Ze moeten elkaar goed vertrouwen tijdens alle stunts, want voor je het weet lig je languit op het ijs.

Holiday on Ice - Rotterdam - Dexter Reijsmeijer

In het decor is flink geïnvesteerd. Gigantische ledschermen waar prachtige beelden op worden getoond. Ook het licht verdient complimenten. Het ijs wordt belicht op een unieke manier, je vergeet hierdoor bijna dat alle kunsten worden uitgevoerd op ijs!


holiday-on-ice-dexter-reijsmeijer-1

De choreografie van de totale show is van ongekend niveau. Alles klopt en zit perfect in elkaar. Ook de kostuums zijn bijzonder. Zo is er geïnvesteerd in speciale kostuums met verlichting. Het zaallicht is volledig gedoofd en alleen het licht van de kostuums is te zien. Een waanzinnig lichtspektakel! En er is nog veel meer. Kortom: Holiday on Ice BELIEVE is een show die je gezien moet hebben!

Holiday on Ice - Rotterdam - Dexter Reijsmeijer

Michelle Couwenberg (In het midden) is de enige Nederlander die in de grote internationale schaatsshow te zien is. Een waanzinnige prestatie om bij de beste schaatsers van de wereld te horen. Michelle heeft een aantal solo momenten waarin zij haar schaatskunsten laat zien.

holiday-on-ice-dexter-reijsmeijer-6

Na de heerlijke paasbrunch op zondag 16 april genieten van Holiday on Ice in Rotterdam Ahoy? Klik dan hier om de laatste kaarten te reserveren. Volgend jaar is de reizende schaatsshow weer terug in Nederland met een gloednieuwe show op ongekend niveau. Houdt de website in de gaten voor het laatste nieuws over de show.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl

Boeken algemeen