Vaderdag tip: Een tocht langs de mooiste brouwerijen en bierroutes van België

Vaderdag 2017 NL

Belgian Beer Trails – Een tocht langs de mooiste brouwerijen en bierroutes van België

België is gezegend met een unieke biercultuur, inmiddels bekroond tot Unesco Werelderfgoed. Die cultuur leeft in het glas, in de fles, aan de toog in het café, in bistro, brasserie, taverne of restaurant, in de reclame, op straat…

Overal vind je sporen van brouwerijen en bier. Bovendien zit brouwerijtoerisme in de lift. Je kunt de meeste grotere brouwerijen in België bezoeken. Je wordt er deskundig rondgeleid en proeft er de bieren. Maar je kunt een brouwerijbezoek ook combineren met een ontdekkingsreis in de stad of regio. Je zult verrast zijn van de enorme verscheidenheid in brouwerijen en bierstijlen, steden en streken.
Deze gids biedt je een handig kompas door Bierland België. We reizen van Aarlen tot Oostende. De brouwerijen zijn gesitueerd per regio en, waar mogelijk, gelinkt aan steden. Naast het beknopte verhaal van de brouwerij, een overzicht van het assortiment en praktische informatie vind je ook bezoektips voor een aantal steden.

Over de auteur
Erik Verdonck maakt deel uit van The Belgian Beer Company, de oprichters van onder meer het bekende online platform Beertourism.com. Erik is een rasverteller, met intussen een twintigtal boeken op de teller. Bij Lannoo publiceerde hij verschillende boeken en in tijdschriften verschenen geregeld reportages van zijn hand.

Bol.com